طريقه عمل الرقاق باللحم , و هى طريقه جديده و سهلة التحضير فى وقت قصير ,
المقادير:
1/8 كيلو لحم مفروم
2 بصلات صغيره
1/4 كيلو رقاق
كوب سمن أو زبده
2 ملعقه صغيره ملح
بهارات
2 كوب لبن
1 كوب جبنه رومي مبشور
الطريقة :
تفرمي البصله و تقلى فى الزيت الى أن يصفر لونها , ثم تضيفي اللحم المفروم و الملح و البهار , تقلبي الجميع على نار متوسطه لمدة 15 دقيقه
ترفعي المقلاه من على النار و تضيفى المقلاه من على النار و تضيفي الجبن المبشور و قلبيه جيدا
اخلطي السمن و اللبن جيدا في وعاء
ادهني الصينيه بمزيج السمن و اللبن , و ضعي قطعه من الرقاق فوق المزيج , و قسميه الى أربع قطع أو أكثر حسب الرغبه
ادهنى كل ربع من الرقاق بقليل من خليط الزيت و السمن , ثم احشيه فورا باحشو
قومي بلف كل ربع من الرقاق على هيئة سيجاره أو أى هيئه أخرى حسب الرغبه
رصي القطع في صينيه مدهونه بالسمن و ضعيا في فرن ساخن , و تترك لمدة 20 دقبقه حتى يحمر وجهها , ثم تقدم ساخنه
الرقاق باللحم
المشرف: المشرفون
- أم حمزه
- عضو متميز فعال
- مشاركات: 501
- اشترك في: الأحد 8-1-2012 12:36 am
- البرج: الثور
- الجنس: اختار واحد
الرقاق باللحم
تبارك النور القدوس الذي انبثقت به الحياة
- مصريه1980
- عضو متميز فعال
- مشاركات: 596
- اشترك في: الأحد 16-7-2006 8:05 pm
- البرج: السنبلة
- الجنس: اختار واحد
الرقاق باللحم
يا سلام عالرقاق بتاعنا مش بنعملة إلا من العيد للعيد هههههههههه
تسلم ايــــــدك عالأكلة الشهية
تسلم ايــــــدك عالأكلة الشهية
- أم حمزه
- عضو متميز فعال
- مشاركات: 501
- اشترك في: الأحد 8-1-2012 12:36 am
- البرج: الثور
- الجنس: اختار واحد
الرقاق باللحم
ميرسييييييييييييييييييييييييي مصريه حبيبتي لمرورك الطيب متلك جزاكي الله كل الخيرمصريه1980 كتب:يا سلام عالرقاق بتاعنا مش بنعملة إلا من العيد للعيد هههههههههه
تسلم ايــــــدك عالأكلة الشهية
تبارك النور القدوس الذي انبثقت به الحياة
- أم حمزه
- عضو متميز فعال
- مشاركات: 501
- اشترك في: الأحد 8-1-2012 12:36 am
- البرج: الثور
- الجنس: اختار واحد
الرقاق باللحم
لحن الأمل كتب:تسلم ايـدك ويعطيك الف عافيه
تسلميلي لحن الامل ويسلمووووا لمرورك العطر
تبارك النور القدوس الذي انبثقت به الحياة